Gesloten High torque blindklinkmoeren in afvalinzamelvoertuigen van FAUN Umwelttechnik

FAUN Umwelttechnik is een toonaangevende producent van afvalinzamelvoertuigen en veegmachines. Voor de optimalisatie van het montageproces was Faun opzoek naar alternatieven voor de tot nu toegepaste lasmoeren. Deze bleken in de praktijk onvoldoende betrouwbaar er niet sterk genoeg.

Gesloten High torque blindklinkmoeren in afvalinzamelvoertuigen

Aan de montage van de afvalinzamelvoertuigen worden zware eisen gesteld. De schroefverbindingen worden zwaar belast. In het afvalcompartiment moeten de verbindingen tevens vloeistofdicht zijn. Om te voorkomen dat de verbindingen lostrillen worden de bouten stevig aangedraaid.

Na diverse testen heeft FAUN gekozen voor gesloten High torque blindklinkmoeren. De gatvullende werking van de High torque blindklinkmoeren resulteert in een extreem hoog doordraaimoment en grote trillingsbestendigheid. Zelfs bij demontage van gecorrodeerde bouten draaien de moeren niet mee. Groot voordeel ten opzichte van de lasmoeren is dat de blindklinkmoeren na het lakken geplaatst kunnen worden. Dit maakt het afschermen van de schroefdraad overbodig. Bekijk in onderstaande video de werking van de gesloten High torque blindklinkmoeren. 

Gesloten High torque blindklinkmoeren Gesloten High torque blindklinkmoeren https://i.vimeocdn.com/video/669063724-b7eb9921f3ef03b2d691d4c1a47710f2ff1203670860b4388ce48ddf2aea2d39-d_100x75?r=pad PT1M17S 2017-11-27 Download de CAD Files van dit product op: www.onkenhout.nl/blindklinkmoeren/gesloten-blindklinkmoeren-high-torque-rond.html Gesloten High torque blindklinkmoeren zijn dé oplossing voor toepassingen waar een waterdichte verbinding noodzakelijk is. Voor een extra betrouwbare afdichting zijn de blindklinkmoeren voorzien van een PVC afdichting onder de kop. Deze High torque moer is verkrijgbaar in twee varianten: gesloten High torque blindklinkmoeren rond staal en gesloten High torque blindklinkmoeren rond staal met PVC afdichting. No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. gesloten blindklinkmoer,pvc afdichting,staal,blindklinkmoeren,rond,high torque,onkenhout,blindklinkmoer
 

Bent u overtuigd? Bekijk het assortiment van de gesloten High torque blindklinkmoeren.

Gereedschappen - 100% betrouwbaar proces
FAUN was op zoek naar een 100% betrouwbaar proces. Bij het aanbrengen van de blindklinkmoeren diende het gereedschap direct aan te geven of de bevestiger correct geplaatst is. Dankzij de elektronische procescontrole van het TorqueFox accugereedschap worden de blindklinkmoeren altijd correct gemonteerd, onafhankelijk van de plaatdikte. Door het ontbreken van luchtslangen kan er veilig, stil en schoon gewerkt worden met meer flexibiliteit in de productie.  

De High torque blindklinkmoeren kunt u plaatsen met een van de onderstaande gereedschappen: