Blindklinknagels met massieve trekpen (H-lok) in mobiele slaap-units

B-and-Bee maakt unieke, modulaire slaap-units in honingraatvorm die geproduceerd worden door mensen die het moeilijk hebben op de huidige arbeidsmarkt.

Christoph Melckenbeeck, manager bij B-and-Bee 
"We betrekken mensen met minder arbeidskansen zowel bij de productie van de units, als bij de plaatsing en eventuele exploitatie ervan. Ook bij het kiezen van onze leveranciers vinden we een sociaal engagement heel belangrijk. Zo hielp Beluma ons bij het ontwerpen van een sterke, modulaire constructie met bevestigingstechnieken waarbij geen ervaring of technische skills nodig zijn. Een must als we ons concept in de praktijk willen omzetten."

b-and-bee
Bekijk de modulaire slaap-units op www.b-and-bee.com.

Blindklinken: geen ervaring vereist
De slaap-units bestaan uit aluminium profielen die aan elkaar geklonken worden. Blindklinken is een bewuste keuze: 

  • de werknemer heeft geen ervaring of technische kennis nodig
  • het gereedschap zorgt voor een uniform resultaat, onafhankelijk van de persoon die het gereedschap bedient
  • de afgeleverde kwaliteit is consistent en van een hoog niveau.

Deze techniek ligt dus volledig in de lijn van de bedrijfsfilosofie van B-and-Bee. In tegenstelling tot lassen, waarbij je op zoek moet naar ervaren lassers en waarbij de kwaliteit van de las sterk varieert.

Nauwkeuriger en consistenter resultaat dan bij lassen
Blindklinken heeft ook een belangrijk technisch voordeel: het resultaat is altijd een stijve constructie die niet krom trekt. Dat is bij gelaste constructies namelijk wel vaak het geval. Om tot een sterke, trillingsbestendige constructie te komen, werden twee types blindklinknagels geselecteerd: 

  • Het frame wordt geassembleerd met de H-lok: een multigrip blindklinknagel met massieve trekpen. Deze klinknagel heeft een groot klinkbereik, is trillingsbestendig en heeft dankzij de grote sluitkop een hoge uittreksterkte.
  • De binnenbekleding wordt bevestigd met conventionele popnagels in alu/staal en in staal/staal. 
 b-and-bee-assemblage 

 
Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer productinformatie en CAD files: