Betere ergonomie door verstelbare medische apparatuur en meubilair

Flexibel meubilair 
Iedere patiënt, behandelend arts of verple(e)g(st)er heeft een ander postuur en lengte. Dat brengt ergonomische uitdagingen met zich mee bij medisch meubilair en apparatuur, zoals behandeltafels, behandelstoelen en analyse apparatuur. Het flexibel en snel in hoogte en lengte verstellen van hoofdsteunen, rug- en armleuningen en zit- en voetplateaus is een vereiste.

Verstellen met drukstukken en blokkeerbouten
Door een rug- of armleuning uit te rusten met verende drukstukken, wordt deze tijdens het positioneren gefixeerd in vooraf bepaalde standen. Bij zware belastingen is een verstelling ook met blokkeerbouten uit te voeren, waardoor deze veilig geborgd is en blijft. De bediening is eenvoudig met één hand en zonder gereedschappen uit te voeren. De ergonomische knop met vergrendelpin veert automatisch of middels een kwartslag terug naar de vergrendelende stand. De onderstaande video geeft de werking van de blokkeerbout weer. 

Blokkeerbouten Blokkeerbouten https://i.vimeocdn.com/video/722329627-a5d735a23df9d16d1876cfd6219531e318eea89fe62ba274fdcae4195ef8f1c7-d_100x75?r=pad PT0M54S 2014-04-03 Download de CAD Files van de arreteerbout op: www.onkenhout.nl/handgrepen-bediendelen/blokkeerbouten/blokkeerbouten-standaard.html Arreteerbouten worden gebruikt op plaatsen waar verplaatsing door zijwaartse krachten moet worden tegengegaan. Een nieuwe positie kan alleen worden aangenomen door de arreteerbout handmatig te verplaatsen. Met arreteerbouten kun je eenvoudig positioneren en veilig vergrendelen. Daarnaast is de arreteerbout onverliesbaar (geen losse componenten aanwezig). No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. vergrendelpen,arreteerbout,Onkenhout,blokkeerbout,arreteerbouten


Snel intekenen en monteren
Naast eenvoudige verstelling van meubilair, leveren drukstukken en blokkeerbouten toegevoegde waarde op vele andere vlakken. Ze bestaan niet uit losse onderdelen en zijn daarom niet kwijt te raken. De drukstukken en blokkeerbouten zijn zeer snel in één gat te monteren, waardoor productie- en assemblagekosten laag blijven. Met de beschikbaarheid van online CAD Files van deze producten, is de gekozen oplossing eenvoudig te integreren in de technische tekening van het eindproduct.

Interessante links