Assemblage op locatie dankzij modulair construeren

Voor het ontwerpen en bouwen van een biomassa-installatie voor een Zwitserse klant werd gezocht naar een sterke, betrouwbare en trillingsbestendige verbinding. Met als belangrijkste doelstelling om de assemblagetijd op locatie te minimaliseren.

Aan de mechanische sterkte van de verbindingen in een biomassa-installatie worden hoge eisen gesteld. Verbindingen moeten trillingsbestendig zijn, zelfs bij hoge dynamische belastingen. Onze klinkbouten voldoen aan deze eisen en bieden vele voordelen zoals:

  • Modulaire constructie
  • Extreem trillingsbestendige verbinding bij dynamische belasting
  • Eenvoudige visuele inspectie op correcte installatie
  • Onderhoudsvrije verbinding (DIBT goedgekeurd)

Jachtenbouwer Acico Yachts uit Enkhuizen kreeg van een Zwitserse energieleverancier de opdracht om een installatie voor het verwerken van biomassa te ontwerpen en te bouwen. Dankzij de modulaire constructie kon Acico Yachts substantieel besparen op de assemblagekosten op locatie in zowel montagepersoneel (40 mandagen) als in het gebruik van ondersteunend materiaal (hijskranen).

Bekijk de video met Christian Bolinger, directeur van Acico Yachts:

Klik op de afbeelding voor productspecificaties, CAD Files of samples

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies