Vier oplossingen voor grote panelen

In de HVAC-markt is de combinatie van weinig ruimte, trillingen en afdichting een grote uitdaging. Bovendien is het essentieel dat grote panelen in installaties snel en eenvoudig te openen zijn voor onderhoud. Wij hebben vier oplossingen op een rij gezet die geschikt zijn voor de uitdagingen van grote panelen in de HVAC-markt.

Scharnieren met 1 klein en 1 groot blad
Grote panelen hebben veel ondersteuning nodig van scharnieren. De keuze voor een groot scharnier is daarom zeer logisch. Maar omdat het ontwerp van HVAC-installaties vaak compact is, blijft er op het frame weinig ruimte over om grote scharnieren te monteren. De oplossing ligt in scharnieren met één groot blad voor montage op de deur en één klein scharnierblad voor op het frame.

Zware scharnieren


Draaigrendelsluitingen met aantrekkende werking (E3)

Onze E3 sluitingen met een compressie van 6,4 mm bieden de beste krachtverdeling, waardoor er per meter pakking minder sluitingen nodig zijn. Vooral bij grote panelen blijft het aantal benodigde sluitingen hierdoor beperkt. Hierdoor zijn de E3 sluitingen ideaal voor een luik van een ventilatie-unit waarachter filters geplaatst zijn of voor geluidsreductie bij een warmtepomp.

 Draaigrendelsluiting E3


Verborgen pinsluiting met strakke afwerking
Als HVAC-installaties in het zicht staan of hangen, dan is uiterlijk design net zo belangrijk als de functionaliteit. Een groot paneel zonder zichtbare sluitingen en scharnieren geeft de installatie een moderne en mooie afwerking. Bij Nedair is de verborgen pinsluiting in combinatie met verborgen scharnieren gebruikt om de grote servicepanelen te openen. Met de push-to-open en push-to-close functionaliteit met zichtbare montagedelen, geeft dit de installatie dat extra gevoel van comfort en kwaliteit.
Bekijk de ventilatie-unit met pinsluiting van Nedair in de video hieronder:


Overslag- en spansluitingen
Deze sluitingen kenmerken zich door hun consistente klemkracht, snelle bediening en betrouwbare verbinding. De overslag- en spansluiting wordt veel gebruikt om grote panelen onder spanning te dichten. Zo worden de grote panelen van behuizing van boilers of ventilatie-units met spansluitingen op frames geklemd. De klemkracht zorgt voor een gecomprimeerde pakking, waardoor de verbinding trillingsbestendig is.

overslagsluiting en spansluiting

Contact met onze experts
Wij begrijpen de uitdagingen van uw markt en kunnen u daarbij ondersteunen. Wij kunnen u adviseren bij het productontwerp waarbij wij kijken naar design, functionaliteit en maakbaarheid in productie. Neem contact op met onze experts voor het juiste advies. Bel telefoonnummer 020-660 02 02 of mail ons via info@onkenhout.nl

 

Klik op onderstaande afbeeldingen voor specifieke productinformatie, online CAD Files en monsteraanvragen: