Video: 3 oplossingen om producten te verstellen

Als een product aangepast kan worden aan verschillende gebruikers en verschillende situaties, dan wordt het product in zekere zin universeel inzetbaar.


Het creëren van een verstelling en vergrendeling kan op meerdere manieren. Hieronder drie praktijkvoorbeelden waarin te zien is hoe de toepasbaarheid van het product vergroot wordt door een verstelling te gebruiken.


1. Met een blokkeerbout om de bedieningshoogte van een elektrotrekker aan te passen

De elektrotrekker wordt gebruikt om ziekhuisbedden, rolcontainers, winkelwagens of industriële karren moeiteloos te verplaatsen. De bedieningshoogte van de elektrotrekker moet aangepast kunnen worden voor het comfort van de vele verschillende personeelsleden. Met een blokkeerbout kan je de stand van de bedieningshendel snel en eenvoudig instellen. De hendel kan zelfs inklappen om het apparaat compact te kunnen opbergen.


2. Met een vergrendelpen om een hijsklem te blokkeren

Met een vergrendelpen is het mogelijk om betrouwbaar te blokkeren, te verstellen en zelfs te scharnieren. De vergrendelpen wordt in een rond doorlopend gat gestoken en vergrendeld door twee kogels die naar buiten geduwd worden. De bedieningsknop van de vergrendelpen zorgt er voor dat de pen eenvoudig en snel in- en uitgenomen kan worden. Dit is ideaal bij het snel verstellen van een hijsklem bijvoorbeeld. Bekijk de video:


3. Met een verend drukstuk om de luchttoevoer van een ventilatierooster te regelen

In het ventilatierooster van Duco worden verende drukstukken gebruikt om de ventilatieklep te kunnen verstellen. De stand van de ventilatieklep bepaalt hoeveel frisse lucht doorgelaten wordt. Afhankelijk van het gewenste binnenklimaat, kan de gebruiker zelf de stand van de klep aanpassen. De verende kogel van het drukstuk 'klikt' in de verschillende uitsparingen, wat een intuïtieve bediening mogelijk maakt.


Klik op één van de drie verstelproducten hieronder voor gedetailleerde informatie of download CAD Files:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies