3 oplossingen voor 3 voertuigen

Met onze kennis en ervaring in de transportmiddelenindustrie helpen wij u met advies over het toepassen van onze producten. Hieronder tonen we 3 voorbeelden van innovatieve oplossingen die wij samen met onze klanten bedachten voor hun voertuig.

Wilt u direct een afspraak met één van onze experts? Neem dan contact met ons op via telefoon: 020-660 02 02 of email: info@onkenhout.nl. Uit voorraad kunnen wij u snel voorzien van samples zodat u een prototype kunt bouwen en testen.

 

Toolbox afsluiten met vlakke hefboomsluiting
De druivenoogster van ERO, de Grapeliner, is voorzien van een toolbox waarin de wijnboer gereedschappen en onderdelen bewaart. De toolbox moet veilig en stofdicht afgesloten worden om een goede bescherming te bieden. Er is hier gekozen voor een hefboomsluiting met aantrekkende werking. Deze sluiting zorgt voor een consistente compressie, waardoor de pakking de toolbox stofdicht afsluit. Ook heeft de sluiting een vlak design, waardoor er geen gewassen achter blijven hangen. Bekijk deze oplossing in de video hieronder >>

 

Luiken automatsch openen met gasveren
Bij het ontwikkelen van een nieuwe high-end camper wilde de Duitse camperproducent Morelo de nadruk leggen op een strak design en een zo groot mogelijk comfort voor de gebruiker. De bagagepanelen zijn daarom volledig vlak gemonteerd en gaan automatisch open wanneer u ze ontgrendelt. Voor deze automatische beweging wordt een Lift-O-Mat gasveer gebruikt die het luik automatisch openduwt en veilig openhoudt. Deze gasveer is gekoppeld aan verborgen scharnieren die specifiek voor deze toepassing ontwikkeld werden. De kracht en de bevestigingspunten van de gasveer zijn met zorg berekend om een vloeiende beweging te creëren. Deze gasveer heeft een demping op het einde van de beweging, waardoor de constructie een lange levensduur heeft. Ook geeft deze “soft-opening” een groot gevoel van luxe en comfort.

 

Eigendommen veilig opbergen met verborgen kliksluiting
Om persoonlijke spullen eenvoudig en veilig mee te kunnen nemen in de Cargo Bike, heeft Urban Arrow een separaat opbergvak ontworpen. Deze ruimte wordt afgesloten met een klep die voorzien is van een verborgen kliksluiting (R4-05). De sluiting neemt een beperkte ruimte in beslag en is daardoor eenvoudig in het framewerk te monteren. Met een houdkracht van 260kg blijft de klep veilig gesloten tijdens het rijden. Ook vangt het geïntegreerde rubber van de sluiting een groot deel van de trillingen en schokken op, waardoor u de klep niet zult horen klapperen. De klep is eenvoudig met de hand te openen door de sluiting direct te bedienen, maar u kunt ook werken met een separate handgreep en bedieningskabel. In de video hiernaast ziet u de toepassing van Urban Arrow live.

Wij kunnen u helpen met het configureren van de sluiting en het bedieningssysteem. Klik hier voor meer informatie >>