Hoe maak je sterk schroefdraad in ronde buis?

Uit routine wordt voor het creëren van schroefdraad in ronde buis vaak gekozen voor vloeiboren of tappen. Een belangrijke beperking van deze techniek is dat de sterkte van het schroefdraad afhankelijk is van de dikte en de eigenschappen van het buismateriaal. Om toch een sterke schroefdraad te creëren wordt vaak een onnodig dikke (en dus dure) buis gebruikt om voldoende draadgangen te tappen. Vaak blijkt getapte schroefdraad zeer kwetsbaar.

Vloeiboren en tappen zonder High torque


High torque blindklinkmoeren zijn sterk in ronde buis!
Bij toepassing in ronde buizen volgt de flexibele multigrip felskraag van de High torque blindklinkmoer perfect de binnenradius van de wand. Samen met de gatvullende werking resulteert dit in een extreem hoog doordraaimoment en hoge uittreksterkte. Bekijk de voordelen van High torque blindklinkmoeren in de video:


High torque blindklinkmoeren in de praktijk
Medirol, een fabrikant van medische hulpmiddelen, is gebruik gaan maken van High torque blindklinkmoeren in plaats van lasmoeren.
Klik hier en lees welke voordelen dit voor Medirol oplevert >>


Hightorque blindklinkmoeren-Medirol


Meer informatie? Klik dan op onderstaande producten voor CAD Files, monsters en specifieke productinformatie:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies