Medirol optimaliseert schroefverbinding in ronde buis met High torque blindklinkmoeren

Medirol is een fabrikant van medische hulpmiddelen gevestigd in Praag. Het bedrijf heeft een duidelijk doel: het produceren van de beste transportmiddelen voor patiënten ter wereld. Hieronder valt ook transportmateriaal voor berging en redding. Tijdens de patiëntenzorg op locatie en tijdens het vervoer is veiligheid essentieel. Daarom richt Medirol zich op de innovatie van technologieën die het transport van de patiënt zo veilig mogelijk maakt.

Voor het schroefdraad in de buisprofielen van de brancards gebruikte Medirol lasmoeren. Dit is echter een zeer bewerkelijk proces en bovendien kan er thermische vervorming optreden van de buisprofielen. Vanwege deze problemen zocht Medirol naar een alternatieve toepassing om het productieproces efficiënter te maken. De ideale oplossing vonden ze in de High torque blindklinkmoer. High torque blindklinkmoeren worden na het lakken van de buizen geplaatst, waardoor het afdoppen van de lasmoeren niet meer nodig is. Daarnaast ontstaan er geen lasspatten en lasrook, kromt het materiaal niet door laswarmte en is het natappen van het schroefdraad niet meer nodig. 

High torque blindklinkmoeren

High torque blindklinkmoeren zijn sterk in ronde buis!
Bij toepassing in ronde buizen volgt de flexibele multigrip felskraag van de High torque blindklinkmoer perfect de binnenradius van de wand. Samen met de gatvullende werking resulteert dit in een extreem hoog doordraaimoment en hoge uittreksterkte. Voor de montage heeft Medirol bewust gekozen voor het TorqueFox accugereedschap zonder luchtslangen. Dit zorgt voor flexibiliteit in de productie en voor een veilige, stille en schone werkomgeving. 

Door het aanpassen van lasmoeren naar High torque blindklinkmoeren is het productieproces van Medirol beter gestroomlijnd en besparen ze aanzienlijke kosten. 

Interessante links