Out of the box: schuiven in plaats van scharnieren

Waar fabrikanten van cargo bikes traditioneel kiezen voor een scharnierende deur of klep van de transportbak, heeft Urban Arrow een innovatieve oplossing gevonden voor hun CRAFT-model.


Het ruime verschuifbare laadruim van de e-cargo bakfiets zorgt voor een optimaal gebruikersgemak. Ergonomie, veiligheid en optimale ruimtebenutting waren belangrijke ontwerpcriteria. Dankzij een ingenieus ontwerp met telescoopgeleiders kon de traditionele klep vervallen. De uitschuifbare toegang biedt vele voordelen:

  • Het gebruik van de telescoopgeleider resulteert in een compact en robuust ontwerp. Door de schuifbare laadruimte konden openslaande deuren en kleppen vervallen.

  • De geleiders vervingen componenten zoals scharnieren, gasveren en uithouders om toegang te krijgen tot de transportbak. Dit resulteerde in een effici├źntere assemblage.

  • Een scharnierende klep blokkeert de toegang aan de zijde waar de scharnieren gemonteerd zijn. Met de telescoopgeleider wordt de transportbak aan beide zijden van de cargo bike toegankelijk. Dit resulteert in een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de transportbak.

  • De uitschuiflengte van 100% biedt maximale ruimte om grote spullen in en uit de bak te halen.

  • In tegenstelling tot een scharnierende klep, blijft de bovenkant van de transportbak met geleiders in alle posities horizontaal. Hierdoor is het mogelijk om tijdens het openen en sluiten spullen op de transportbak te plaatsen, zoals een laptop of werkgereedschap.

Bekijk de voordelen van telescoopgeleiders in de video>>

Wilt u meer weten?
Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over de toepassingsmogelijkheden en om gerelateerde producten te zien:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies