Crashtest: Blindklinknagels in veilige lantaarnpaal

Als bedrijf moet je inzetten op innovatie om in de toekomst competitief te blijven, dat hebben ze bij Safety Product goed begrepen. De ZIPpole is een revolutionaire lantaarnpaal met een unieke functie. In deze lantaarnpaal wordt gebruikt gemaakt van blindklinknagels in plaats van te lassen. Hierdoor wordt een stabiele en veilige structuur bereikt die een optimale schokabsorptie garandeert bij een aanrijding. Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk de video met de getuigenis van Carolien Willems, productontwikkelaar en mede-eigenaar van Safety Product.

 

Crashtest: Blindklinknagels in veilige lantaarnpaal Crashtest: Blindklinknagels in veilige lantaarnpaal https://i.vimeocdn.com/video/470322226-86828e71af9b43d184f33d51b89e22b6038f6d21b4ca6435c586b26f564d2fdd-d_100x75?r=pad PT2M10S 2014-04-04 De ZIPpole is een revolutionaire lantaarnpaal met een unieke botsvriendelijke functie. Wanneer een auto tegen de paal aanrijdt buigt deze mee en remt de auto af zodat deze niet abrupt tot stilstand komt. Een van de uitdagingen bij het ontwerp van de Zippole was dat deze zowel stabiel als buigzaam moest zijn. Om dit te bereiken wordt de paal niet gelast maar geplooid en met popnagels vastgezet. Hierdoor wordt een stabiele en veilige structuur bereikt die een optimale schokabsorptie garandeert bij een aanrijding. Onze rol bij het ontwerpen van de ZIPpole: Samen met Safety Product hebben we onderzocht welke sterktewaardes nodig zijn om ervoor te zorgen dat bij impact de popnagels één voor één los laten, zonder dat daarbij de stabiliteit in het gedrang komt. Download de CAD Files van deze blindklinknagel op: www.onkenhout.nl/blindklinknagels-en-klinkbouten/popnagels-gesloten/popnagels-gesloten-rvs.html No Onkenhout & Onkenhout B.V. 2021 Onkenhout & Onkenhout B.V. crashtest,popnagels,Onkenhout,Zippole,botsvriendelijke lantaarnpaal,blindklinknagels


Advies van Onkenhout 
Samen met Safety Product hebben we onderzocht welke sterktewaardes nodig zijn om ervoor te zorgen dat bij impact de popnagels één voor één los laten, zonder dat daarbij de stabiliteit in het gedrang komt. In deze zoektocht zijn we uitgekomen bij de gesloten blindklinknagels rvs/rvs. Trillingsbestendige verbindingen en onverliesbare trekpenkop zijn kenmerken van deze rvs popnagel. Daarnaast zet hij radiaal uit: gas- en vloeistofdicht aan blinde zijde. 

Klik op de afbeelding en bekijk de specifieke productspecificaties, download CAD Files of vraag een monster aan: