Optimale montage met gesloten blindklinkmoeren

Een groot voordeel van High torque blindklinkmoeren ten opzichte van standaard blindklinkmoeren is de zeer hoge trillingsbestendigheid en een hoog doordraaimoment. Daarnaast is het met de gesloten blindklinkmoeren met gatvullende werking ook mogelijk om te voorkomen dat vloeistoffen de toepassing binnendringen. Lees en bekijk de ervaring van onze klant FAUN Umwelttechnik.

Als onderdeel van familiebedrijf KIRCHHOFF Gruppe produceert FAUN Umwelttechnik met veel passie en enthousiasme vuilniswagens en veegmachines. De klanten van FAUN verwachten dat de voertuigen zeer betrouwbaar en altijd inzetbaar zijn. Door de keuze voor ons High torque systeem voor verschillende schroefverbindingen, wordt het onderhoud aan de voertuigen tot een absoluut minimum beperkt. 


Waarborging kwaliteit en betrouwbaarheid schroefverbinding
Ongeplande servicebeurten door loslopende schroefverbindingen moeten absoluut worden vermeden. Om de kwaliteit van de verschillende schroefverbindingen te waarborgen is gekozen voor het High torque systeem. Dit is de combinatie van High torque blindklinkmoeren met een extreem hoog doordraaimoment en gereedschap met procesbewaking. Het grootste voordeel van dit systeem is de procesbewaking van de installatie door het gereedschap. De installatie van de blindklinkmoer wordt alleen goedgekeurd als de ingestelde parameters voor de schroefdraadgrootte bereikt is. Wanneer dit niet het geval is wordt door het apparaat een waarschuwing gegeven. Door de scholing van het productiepersoneel wordt het veilige gebruik van het systeem gewaarborgd. Dit maakt de borging van de kwaliteit manonafhankelijk. 


Voordelen High torque blindklinkmoeren
Vergeleken met standaard blindklinkmoeren hebben de High torque blindklinkmoeren een betere trillingsbestendigheid, een extreem hoog doordraaimoment en een gatvullende werking, ook in gelakt plaatstaal. Bij FAUN Umwelttechnik is bewust gekozen voor de gesloten variant. Samen met de gatvullende eigenschap voorkomt de gesloten blindklinkmoer het binnendringen van vloeistoffen, zoals regenwater, in het voertuig. 


Bekijk hier de video en ontdek meer over de voordelen van het High torque systeem >>


Advies op maat

Wij zijn nauw betrokken geweest bij de keuze en de invoering van het High torque systeem. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Onze engineers staan altijd voor u klaar! We helpen u graag bij de selectie van het juiste klinksysteem voor uw toepassing. Bel ons op nummer 020 6600 202 of mail ons via info@onkenhout.nl.