Veilige en betrouwbare sluiting die kachel luchtdicht afsluit

Yvan Van Gucht, R&D Manager bij Dovre: “Voor de Sense waren we op zoek naar componenten die een gevoel van degelijkheid oproepen, en die passen in een vrij modern design. We wilden ook graag een sluitsysteem waarbij je de deur gewoon kan dichtslaan. Met de R4-kliksluiting werd dit mogelijk.”

"De lichte en aangename bediening blijkt een enorm pluspunt te zijn: klanten blijven de deur steeds openen en weer sluiten. Ze krijgen er maar niet genoeg van.”

Bekijk de video:


Dovre is fabrikant van vrijstaande kachels, inbouw- en inzethaarden. Meer op www.dovre.be.

Op zoek naar een slijtvaste sluiting
De belangrijkste functie van de sluiting is te zorgen dat de deur luchtdicht afgesloten wordt. Daarvoor moet de sluiting:

  • heel slijtvast zijn;
  • steeds op identiek dezelfde positie sluiten;
  • ook bij heel hoge temperaturen een goede sluiting blijven garanderen.

Daarnaast moet de sluiting in het design passen en moet het de gevoelens van comfort, veiligheid en degelijkheid die de kachel oproept versterken.

Presteert de sluiting ook onder piekbelasting?
De R4-sluiting werd samen met een paar alternatieven aan een reeks testen onderworpen. De test bestaat uit een opeenvolging van korte piekbelastingen: de kachel wordt heel snel naar een hoge werkingstemperatuur gebracht en vervolgens weer heel snel afgekoeld. Dit verschillende keren kort na elkaar. Bij de meeste sluitingen traden er na 5 cycli al lekken op, wat betekent dat de sluiting te snel slijt en niet voor voldoende dichting zorgt. Sommige sluitingen springen zelfs open, als gevolg van het uitzetten van het plaatmateriaal. De R4-sluiting, uitgerust met een speciaal vet voor hoge temperaturen, is heel consistent en blijft steeds voor een goede dichting zorgen.

dovre_detail

Compact, veilig maar vooral leuk om te bedienen!
De R4-kliksluiting is een afstandbedienbare sluiting die heel compact is en verborgen gemonteerd kan worden. Bovendien is het een veilig systeem omdat het heel duidelijk is of de deur van de kachel open of dicht staat. Maar het leukste aan de sluiting is de bediening:

  • je drukt op de knop en de deur springt een klein stukje open
  • vervolgens kan je de deur volledig openen
  • om de deur te sluiten sla je hem gewoon terug dicht

De lichte bediening in combinatie met de krachtige en betrouwbare mechanische sluiting maken van de R4-kliksluiting de geschikte oplossing.

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies