Alternatieve trillingsbestendige sluitingen op een rij

Door trillingen en schokbelasting worden sluitingen vaak zwaar op de proef gesteld.

Het kiezen voor trillingsbestendige sluitingen verlengt de levensduur en verhoogt de kwaliteit van uw (eind)product. Hieronder een vijftal sluitingen die bijdragen aan een trillingsbestendig ontwerp:

 

1. Draaigrendelsluiting met aantrekkende werking

Deze sluitingen hebben de eigenschap om met hun aantrekkende werking de deur in een pakking te drukken. Hierdoor biedt het stand tegen trillingen die door de constructie veroorzaakt worden. Dit type sluiting wordt in verschillende toepassingen ingezet, zoals generatoren, treintoestellen en voedselverwerkende machines.

 

2. Overslag- en spansluitingen

Bij het bedienen van overslag- en spansluitingen wordt het aangrijppunt naar de sluiting toegetrokken. Door de aantrekkende werking worden bijvoorbeeld luiken en panelen op spanning dicht getrokken. Deze eigenschap zorgt er voor dat trillingen opgevangen worden. De flexibele rubberen versies zijn uitermate geschikt bij schokbelasting.

 

3. Afstandbedienbare sluitingen met stootrubber

De vanger wordt door de afstandbedienbare sluiting gevangen in een stootrubber. Hierdoor krijgt de constructie geen kans om te trillen tegen metaal. Een ideale manier om geluid te reduceren en schokbelasting op te vangen. Omdat deze sluiting verborgen is te monteren, blijft de buitenzijde van de constructie vrij van zichtbare onderdelen. De bediening kan met een kabel of stangensysteem op afstand worden gerealiseerd.

 

4. Kwartslagsluitingen
Kwartslagsluitingen zijn geschikt voor servicepanelen die snel en eventueel zonder gereedschap geopend moeten worden. Omdat de stift met een klemmende werking vastdraait in de ontvanger, is ook deze sluiting geschikt om trillingen op te vangen. De keuze uit verschillende materialen en kopvormen maakt het een zeer breed inzetbare sluiting die vanwege zijn onverliesbare onderdelen voldoet aan de machinerichtlijnen.


5. Hefboomsluiting met aantrekkende werking

De hefboomwerking van deze sluiting zorgt ervoor dat de deur of het luik onder spanning wordt dicht gedrukt. Omdat hier een pakking gebruikt kan worden, is de toepassing bestand tegen trillingen. De vlakke afwerking aan de buitenkant maakt het een aerodynamische oplossing voor bijvoorbeeld speciale voertuigen zoals ambulances, brandweervoertuigen en trailers.

 

Klik hieronder op de sluiting naar keuze voor productinformatie, video's en CAD Files:


Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies