VIDEO: Slimme oplossingen voor Smart Cities

Het doel van een Smart City is het verhogen van de levenskwaliteit.

Er wordt hier vooral gekeken naar het efficiënter organiseren van voorzieningen zoals logistieke systemen, afvalverwerking en selfservice. Alle onderdelen van de stad zijn verbonden via een netwerk van sensoren, internet en hoogstaande technologische apparaten. Onze producten worden in verschillende Smart City toepassingen gebruikt om een betere leefbaarheid te verkrijgen. Hieronder drie voorbeelden:

Efficiënt en praktisch afvalbeheer

Om de afvalstromen in steden efficiënt, praktisch en milieuvriendelijk uit te voeren, wordt het afval door persen in de container gecomprimeerd. De container kan hierdoor 10x zoveel afval verwerken en hoeft minder vaak geleegd te worden. Om de zware deksel met pers eenvoudig te kunnen openen, biedt een gasveer de juiste ondersteuning. Voor de veiligheid van de gebruiker detecteert de elektromechanische kliksluiting of de afvalklep open staat, zodat de pers niet onverwacht in werking gesteld kan worden. De afvalcontainers zijn vanaf een centraal punt met één druk op de knop te sluiten. Dit wordt gebruikt tegen vandalisme bij de jaarwisseling of bij evenementen.

Afvalbeheer

Gebruiksvriendelijk ontvangen/verzenden van post

Om pakketbezorging efficiënt en toch gebruiksvriendelijk te maken, kunnen logistieke dienstverleners en consumenten 24/7 gebruik maken van postpakketlockers voor het verzenden en ontvangen van postpakketten. Onze elektromechanische sluitingen sluiten de lockers af tegen diefstal en vandalisme. Daarnaast geeft de sluiting nuttige informatie door over de status en vergrendeling van de deuren, waarmee via een dataserver het aansturen van lockers centraal gemanaged wordt. Het onnodig kilometers maken met de bestelwagen van de logistieke dienstverlener is verleden tijd! Het gebruik van verborgen scharnieren in de deuren zorgt voor een vlak design wat bijdraagt aan een vandalismebestendig ontwerp.

postpakketlockers

Milieuvriendelijk vervoer van pakketbezorging

Een actueel onderwerp is het terugdringen van de CO2-uitstoot in de binnensteden en het elektrisch rijden gaat hier een belangrijke rol in spelen. Daarbij neemt het vervoer van pakketten sterk toe. Daarom zocht DHL naar een milieuvriendelijk transportmiddel, de elektrische pakketfiets. De elektromechanische palsluiting met afstandbediening is verwerkt in de fiets als beveiliging van de toenemende waarde van de pakketten. Bekijk in de video hoe het sluitsysteem is ingezet:


Klik door naar de gerelateerde producten voor productinformatie, CAD Files en monster:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies