Digitalisering van uw mechanische sluitsysteem met actuators

Het hedendaagse ontwerp van sluitsystemen is net als de rest van de wereld onderhevig aan de transitie naar elektrificatie en digitalisering. Het aanpassen van uw mechanische sluitsysteem naar een oplossing die elektronische aansturing nodig heeft, vergt vaak een compleet redesign. Dat is nu verleden tijd! 

Met de komst van de compacte elektronisch gestuurde actuators kunnen wij uw mechanische ontwerp eenvoudig upgraden naar een elektronisch gestuurde oplossing zonder ingrijpende aanpassingen. De compacte actuators zijn energiezuinig en motorgedreven, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar in uw ontwerp geïntegreerd kunnen worden. Met de optie voor gesealde elektronica zijn ook buitentoepassingen, waar vocht een grote rol speelt, met dit systeem haalbaar. 

EAS

Hoe ziet zo’n upgrade er uit? In combinatie met onze afstandsbedienbare sluitingen bieden wij een totaaloplossing. De sluiting wordt in het originele ontwerp via een Bowden-kabel en een bediener mechanisch geopend middels een trekbeweging. De elektronisch aangedreven actuator wordt aan de duw-zijde van de sluiting geplaatst en opent de sluiting onafhankelijk van het mechanische systeem. Hoe u het systeem wilt openen, via RFID kaart, een afstandsbediening of een pincode, dat is aan u. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen door middel van aansluitschema’s en samples.

 

 

 

 

 

 

 

 


U kunt de actuator ook gebruiken om andere sluitingen te openen, in beweging te brengen of te blokkeren. Wilt u het gebruiken in combinatie met onze
afstandbedienbare sluitingen, dan kunt u hieronder in de video zien hoe dit systeem mechanisch is opgebouwd:
 

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies