VIDEO: Snel monteren en demonteren met onverliesbare bevestigers

Door het gebruik van onverliesbare bevestigers bespaart men tijd, moeite en gebruik van gereedschap.

Veel verbindingen in machines en apparaten worden regelmatig losgedraaid voor afstellen of onderhoud. In dat proces verliest men vaak losse schroeven en bouten. Buiten dat dit veel tijd kost, levert het ook gevaarlijke situaties op als losse componenten door machines zwerven. De oplossing ligt in onverliesbare alternatieven:

Snel (de)monteren met kwartslagsluitingen
De kwartslagsluiting is een bevestiger die zich kenmerkt doordat het openen en sluiten gebeurt met een kwartslagdraai van de stift. Dit biedt als grootste voordeel dat men binnen een handomdraai een paneel kan monteren of demonteren. De stift wordt in het paneel geplaatst en geborgd met een retainer clip. Hierdoor blijft de stift altijd in de plaat zitten en is deze niet te verliezen tijdens het gebruik. Een ander voordeel is dat een kopvorm gekozen kan worden die met de hand te bedienen is, waardoor ook gereedschap overbodig is.

Toch schroeven, maar wel onverliesbaarOnverliesbare schroeven
In elektrische apparaten worden (print)platen vaak vast geschroefd. Omdat het gaat om kleine componenten is het lastig om te werken met losse schroeven. Door gebruik te maken van onverliesbare schroeven die in de plaat vastgezet worden, heb je het voordeel van het schroeven maar niet het nadeel van losse componenten. Wanneer losse componenten in een elektrisch apparaat achterblijven, kan dit kortsluiting opleveren met grote risico’s op brand of niet functioneren van het apparaat. Er zijn ook onverliesbare schroeven beschikbaar die zowel met de hand als met een gereedschap te bedienen zijn. Hierdoor bespaart u tijd bij het monteren en demonteren.Klik op de producten voor CAD Files, monsters en productinformatie:

Advies nodig?

Al onze experts hebben een technische achtergrond. Zij helpen u graag als u vragen heeft of vrijblijvend technisch advies wilt.

Advies